donderdag 14 mei 2009

Historische Fietstocht op zondag 17 mei 2009.

In het kader van de festiviteiten rond het 750-jarig bestaan van onze mooie stad heeft de Fietsersbond een fietstocht ontwikkeld die door alle wijken van de stad voert. Het oude centrum en historie, dat gaat goed samen, zult u denken, maar Nieuwland? Kattenbroek? Hoewel de meeste wijken van Amersfoort pas na 1900 gebouwd zijn, lagen die gronden er natuurlijk wel en werden ze ook gebruikt. De tocht vormt een soort klaverblad met vier lussen die door de vier windstreken gaan. Op vele plaatsen geeft de beschrijving u interessante wetenswaardigheden over de historie van die plek.
Ieder van de lussen begint op de Hof en zal, rustig fietsend en af en toe stilstaand om te lezen en te kijken, ongeveer anderhalf uur vergen en u weer terugbrengen naar de Hof. Genoeg gelegenheid dus om te pauzeren onder het genot van een kopje koffie op een van de terrassen.
Enkele actieve leden van de Fietsersbond Amersfoort zullen vanaf 10 uur een kraampje op de Hof bemannen waar u voor slechts 1 euro de uitgebreide routebeschrijving kunt verkrijgen. Natuurlijk krijgt u er een aardigheidje van de Fietsersbond bij. Wat dat is blijft nog even een verrassing.
De Historische Fietstocht staat ook in de evenementenkalender gepland op zondag 17 mei. Dat wordt ongetwijfeld een mooie voorjaarsdag en wij verwachten dan ook vele enthousiaste mensen die de gelegenheid zullen aangrijpen om delen van Amersfoort te doorkruisen waar men normaal niet zo gauw zou komen.

Geen opmerkingen: