dinsdag 19 mei 2009

Fietsinformatiedag voor senioren die van fietsen houden en willen blijven fietsen

Op donderdag 28 mei a.s. wordt in het Activiteitencentrum Labyrinth-De Drietand, Neptunusplein 70, 3814 BR Amersfoort een Fietsinformatiedag voor senioren georganiseerd. Er is plaats voor 15 deelnemers. De dag duurt van 10.00 tot ongeveer 15.30 uur.

Hoe ziet de cursusdag eruit?
De cursisten komen op hun eigen fiets naar de cursuslocatie. Een fietsdeskundige bekijkt of de fietsen veilig zijn en goed zijn afgesteld. Hij geeft tips om de fiets nog veiliger en comfortabeler te maken en informatie over aangepaste fietsen. Na de kennismaking gaan we verder met een verkeersquiz. Tevens praten we over wat er in het verkeer in de afgelopen tijd veranderd is. We gaan een route fietsen met een aantal moeilijke verkeerssituaties en bespreken hoe we daar op een veilige manier mee om kunnen gaan. Voor we vertrekken doen we fietsgymnastiek. Daardoor worden de spieren en de gewrichten wat losgemaakt, dat fietst makkelijker. Indien gewenst kunnen gehoor, ogen en reactiesnelheid worden getest.
De ervaring leert dat deze cursusdag leerzaam, interessant en ook gezellig is. Bij de afsluiting krijgen de cursisten een certificaat.

Aanmelding
Deelname is kosteloos. Als u interesse heeft kunt u zich aanmelden bij www.fietsersbond.nl/fietsinformatiedagen. Daar kunt u ook meer informatie vinden. Bellen kan ook: 030 – 2918171 (Fietsersbond / Wendy Zander)

Geen opmerkingen: