vrijdag 5 februari 2010

Fietsperikelen

Mijn vrouw had woensdag (27-01-2010) een klacht over de afsluiting van een stuk fietspad langs de Amsterdamseweg toen zij boodschappen wilde doen bij Dirk v.d. Broek.
Daarom ben ik vanmiddag eens gaan kijken en ik viel van de ene verbazing in de andere.
Als je komende vanaf de Brabantsestraat de Amsterdamseweg oversteekt, fiets je tegen een bouwhek aan dat het fietspad afsluit.
Via het voetpad wordt je dan weer teruggestuurd richting Brabantsestraat en vervolg je je weg langs de in aanbouw zijnde Hogeschool.
Maar helaas, als je bij de rotonde komt stuit je weer op een wegversperring en moet je via de rijbaan de rotonde bereiken

Dan blijkt het fietspad geblokkeerd door kranen en hekken.

De fietsers weten het ook niet meer.
Dan blijkt dat aan de overkant de rotonde ook geblokkeerd is i.v.m. bouwwerkzaamheden bij Dirk v.d. Broek.

De fietsers staan verbaasd te kijken en zoeken hun weg dan maar via de grasstrook of de rijbaan met alle risico's van dien.

De mannen die het hek op het fietspad plaatsten zeiden dat ik maar moest omrijden langs de Eemhaven maar omleidingsborden ho maar.
Ik heb bij thuiskomst het meldpunt gebeld

Hieronder de reactie van de gemeente:

Ivm de vele bouwactiviteiten aan de westzijde van de Amsterdamseweg tussen de Geldersestraat en het Eemplein en de vele zware transporten die daar de komende twee jaar zullen zijn, is besloten om het voetgangers- en fietsverkeer naar de andere zijde van de Amsterdamseweg te brengen. Dit geldt dan voor het gedeelte tussen de Brabantsestraat en het Eemplein. Omdat de aan- en afvoer naar Dirk van de Broek en naar het bouwterrein van Vahstal via een nieuwe toegang aan het Eemplein gaat plaatsvinden is in overleg besloten om voor de veiligheid van de fietsers en de voetgangers deze groep verkeersdeelnemers langs de centrumkant van het Eemplein te geleiden. Dit is meegenomen in de bouwplaatsvergunning van Vahstal.
Vooral in de eerste week toen de diverse aannemers weer begonnen en hun ruimte innamen langs de westelijke parallelweg ontstonden er problemen in de verwijzingen en afsluitingen van de diverse omleidingsroute’s en de afsluitingen. Ook was er vorige week een aantal malen een vrachtauto die aan het lossen was op het oostelijk gelegen fietspad thv de Hogeschool, waardoor ook dit fietspad was geblokkeerd en fietsers en voetgangers de weg op gingen. De handhaving ontbreekt en men gaat maar ergens staan. Ik heb daarop een mail gestuurd naar bouw- en woningtoezicht met de vraag daar de aannemer op aan te spreken. Vanuit het parkeerterrein van Dirk van de Broek mag je nu nog alleen met de auto afrijden naar de Amsterdamseweg. Voor voetgangers en fietsers is het vanaf nu verboden om die uitgang te nemen.

Geen opmerkingen: