zondag 20 december 2009

Euterpeplein

Dat het Euterpeplein eindelijk klaar is heeft iedereen genoegzaam in de kranten kunnen lezen. Zoals bij alle veranderingen is ook hier een zekere gewenningsperiode nodig. Veel automobilisten reden verkeerd door het nieuwe eenrichtingssysteem en vele fietsers wreven hun ogen uit om erachter te komen waar ze mochten/moesten fietsen. Het eenrichtingsverkeer geldt alleen voor de auto's maar de rood-asfalt fietsstroken lijken te suggereren dat je daar moet rijden. Nou ja, na een paar keer weet je het wel.
Jammer dat er voor fietsers van het Euterpeplein en de Ringweg naar de Schuilenburgerweg geen duidelijke fietsopstelplek is gerealiseerd. Je moet je daar tussen de auto's opstellen, gelukkig wel in een vak per richting (linksaf, rechtdoor en rechtsaf). Ook jammer dat in tegengestelde richting er niet een stukje fietsstrook bij heeft gekund op de Schuilenburgerweg. Over een afstandje van nog geen honderd meter moet je de weg delen met de auto's.
Wat je gewoon niet moet willen als fietser is vanaf de Ringweg bij de Brugkerk linksafslaan naar het Euterpeplein. De fietsstrook aldaar heeft heel stoer drie pijlen maar de auto's voor rechtdoor en rechtsaf staan naast je.

Geen opmerkingen: